Dak reparatie

Herstelwerken

Het is belangrijk om jaarlijks naar uw dak te laten kijken. Bijvoorbeeld door middel van een dakinspectie. Zo voorkomt u problemen en kunnen kleine herstelwerkzaamheden gemakkelijk uitgevoerd worden.

We onderbouwen onze te adviseren herstelwerkzaamheden altijd door middel van een fotorapport. Zo weet u precies wat de knelpunten zijn en waar herstelwerkzaamheden nodig zijn. Uw herstelwerkzaamheden kunnen we direct repareren of inplannen.

Om te voorkomen dat er in de toekomst problemen zoals lekkages optreden is het belangrijk uw dak goed te onderhouden. Een gratis dakinspectie biedt hiervoor uitkomst. Zo bent u verzekerd van een grondige controle en heeft u inzicht in het onderhoud van uw dak. Wanneer wij een dakinspectie uitvoeren letten we op de staat van verschillende onderdelen:

Bij een plat dak

  • Gescheurde dakbedekking.
  • Afvoeren en doorloop.
  • Daktrim en ontluchtingspijpjes.
  • Afwatering.

Bij een pannen dak

  • Gescheurde dakpannen.
  • Nokpannen en gevelpannen.
  • Voeg- en loodwerk van uw schoorsteen.
  • Dakgoten.

In principe controleren we bij een dakinspectie de gehele status van uw dak. Ook zodat we herstelwerkzaamheden zo efficiënt mogelijk kunnen plannen en uitvoeren.

Bij welke onderdelen van het dak ontstaan de meeste problemen?

De meeste problemen op het dak zijn vaak gescheurde dakbedekking, dat gewoon zijn tijd heeft gehad. Dakbedekking heeft een levensduur van 20 jaar. Na 20 jaar begint dakbedekking vaak te lekken. Soms is het iets langer, soms iets korter. Ook treden er vaker problemen op bij de afvoer en daktrim van platte dakbedekking. Deze willen op termijn nog wel eens gaan lekken. Daarom is periodiek van uw platte dak belangrijk!

Bij dakbedekking wil het ook wel eens mis gaan in de aansluiting. Aansluiting van nokpannen, gevelpannen en schoorstenen op het dak is heel belangrijk. Dit voorkomt onhandige lekkages in de toekomst.

Kosten van een dakreparatie

De kosten van een dakreparatie verschillen per dak. Dit kan wel van € 50 tot € 2.500 euro lopen. Afhankelijk van de complexiteit van de reparatie en benodigde mankracht. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor het uitvoeren van een dakreparatie. Onze vakmannen komen graag vrijblijvend kijken.