Op deze pagina beantwoorden wij veelgestelde vragen en geven we tips omtrent dakwerkzaamheden, daklekkages en onze dienstverlening. Heeft u na het lezen van onze antwoorden op veelgestelde vragen alsnog een vraag? Schroom niet om contact op te nemen met een van onze dakdekkers.

Het is van groot belang dat u direct aan de slag gaat met het oplossen van uw daklekkage. Een daklekkage kan veel schade veroorzaken aan de dakconstructie en het dakbeschot. Een daklekkage is vrij gemakkelijk te verhelpen. Hoe vroeger u in actie komt, hoe meer de schade wordt beperkt.

1. Neem foto’s van de schade. Op deze manier voorkomt u achteraf onenigheid met uw verzekeraar.

2. Probeer vervolgschade te voorkomen. Hoe meer water lekkage op de vloer of de meubels hoe meer gevolgschade.

U kunt verdere vochtschade beperken door het lekkende water op te vangen. Dit kan met emmers en bakken, of zelfs met dekens op de grond.

3. Bent u zelf een handige klusser? Dan kunt u de lekkage waarschijnlijk zelf oplossen. Ga het dak op en controleer of er dakpannen scheef liggen, of zelfs missen. Is dit het geval? Dan komt de lekkage hier hoogstwaarschijnlijk vandaan. Wanneer u de dakpannen weer recht legt (of er een nieuwe dakpannen op legt) zal de daklekkage opgelost zijn.

Voelt u zich niet comfortabel bij zelf uw dak op gaan? Aarzel niet en neem contact op met een van onze gecertificeerde dakdekkers in uw regio!

Hoe een daklekkage opgelost wordt hangt af van het soort dak dat u heeft. Onze werkwijze verschilt bijvoorbeeld bij platte daken en pannen daken. Zodra u uw lekkage telefonisch of per mail heeft aangemeld, wordt een gratis dakinspectje ingepland om alles nader te bekijken.

Onze dakdekkers doen vervolgens ter plaatse grondig onderzoek naar de oorzaak van de lekkage. Tijdens onze dakinspectie worden alle dakproblemen inzichtelijk gemaakt. Ook ontvangt u een fotorapport.

Als we te maken hebben met een ernstige lekkage brengen we een tijdelijke noodoplossing aan, zodat de schade verder zoveel mogelijk beperkt blijft.

Een plat dak daklekkage kan veel oorzaken hebben, zo kunt u te maken hebben met verkeerd aangelegde dakisolatie, wat als gevolg weer gaat condenseren. Dit is alleen te zien tijdens een insnoering in de dakbedekking.

Bij een pannendak lekkage kan een daklekkage opgelost worden door het vervangen van enkele dakpannen of een nokpan reparatie. Wij adviseren altijd een vrijblijvende dakinspectie,. Onze dakdekkers doen vervolgens ter plaatse grondig onderzoek naar de oorzaak van uw daklekkage. Tijdens deze gratis dakinspectie worden alle dakproblemen inzichtelijk gemaakt door onze specialisten.

We zorgen tenslotte voor een oplossing op maat. Iedere dak is uniek en vraagt een maatwerk oplossing. Uw dakproblemen worden opgelost en u ontvangt garantie op de door ons uitgevoerde werkzaamheden.

Dat kan, als u de juiste verzekering hiervoor heeft afgesloten. Schade door storm wordt door de meeste verzekeraars gedekt. Het is verder belangrijk om uw verzekering altijd binnen 48 uur in te lichten over dakproblemen veroorzaakt door storm of andere weersomstandigheden. We stellen altijd passende offerte op voor de dakreparatie. Deze offerte kan u op uw beurt weer doorgeven aan uw verzekering. Bij daklekkages niet veroorzaakt door storm, kunt u meestal niks verhalen op uw verzekering. Als u schade heeft aan muren, stucwerk of vloer kan u dit vaak weer wel herhalen.
We voeren alle dakwerkzaamheden uit op de constructie na. Dan moet u denken aan het houten geraamte van het dak. Een korte greep uit de meest voorkomende werkzaamheden zijn: schoorsteen reparaties, lood reparaties, het vervangen van de dakpannen, dakleer repareren of vervangen. Maar ook nokvorst renovaties, dakrenovaties en dakgoot renovaties. Kortom, u kunt ons voor bijna alles bellen. Of het nou gaat om een dak lekkage, spoedreparatie of andere dak problemen. Wij zijn u graag van dienst.
Het komt niet vaak voor dat er na dakwerkzaamheden nog lekkage ontstaat. maar het kan altijd gebeuren dat een dak lekkage niet helemaal is opgelost. Dit kan komen omdat een lekkage vanuit meerdere punten naar binnen komt. Zo kunt u denken aan loodwerk van de schoorstenen op het dak waar kleine haarscheurtjes in zitten en die met het blote oog niet te zien zijn, of een inwendige afvoer lekkage. Bij platte daken komt het ook wel eens voor dat u een gelijktijdige lekkage heeft met de buurman en de lekkage van de buurman bij u zichtbaar is en niet zichtbaar bij de buurman. Of een stukje losgelaten bitumen. Gelukkig heeft u garantie en zullen onze vakmannen terugkomen om de lekkage te achterhalen en samen met een van onze specialisten naar een passende oplossing te zoeken
Wij adviseren om jaarlijks uw dak te laten controleren. Zo voorkomt u lekkages. U kunt dit eventueel doen door een onderhoudscontract af te sluiten. Dan komen we jaarlijks bij u langs om uw dak te controleren. Dakproblemen ontstaan vaak door achterstallig onderhoud. De kosten van dit soort dakreparaties zijn vaak vele malen hoger.
Bij een dakinspectie worden alle zichtbare delen van het dak gecontroleerd. Binnen en buiten. Eventuele dakproblemen komen aan het licht net als daklekkages. Door middel van een fotoreportage maken we inzichtelijk waar gebreken zich bevinden.