reparatie plat dak
Onderhoud

Reparatie plat dak

Wij voeren dakreparaties aan platte daken uit. Maar, hoe werkt nu zo’n reparatie en welke garanties geven wij op dakwerkzaamheden? In dit artikel leggen we u alles uit over repraraties aan platte daken.

Hoe gaat een dakreparatie in zijn werk?

Het repareren van een plat dak kan op verschillende manieren gebeuren. Het is eerst zaak om achter de daklekkage te komen en vast te stellen hoe ernstig het plat dak lekt. Lekt het dak bij de kantstroken, de vloeinaden of bij de dak afvoer? Zodra we vastgesteld hebben waar het plat dak lekt kunnen we een insnede maken om te kijken hoe ernstig de lekkage is. Erna repareren we het dak.

Als het dak van binnenuit condenseert halen we al het materiaal eraf en bouwen we opnieuw op met damp remmende folie, onderlaag en toplaag. Als u een daklekkage heeft bij de kantstroken, dan zullen we de daktrimmen eraf moeten halen samen met de oude kantstroken. Om hierna weer een nieuwe daktrim terug te plaatsen en nieuwe kantstroken te branden.

Wat we vaak zien is dat een plat dak gaat lekken door veroudering. Daarom is het vaak ook wijs om er: of een nieuwe bitumen laag overheen te branden, of het dak opnieuw op te bouwen.

Garanties op plat dak reparaties

Garanties op reparaties aan platte daken zijn vaak beperkt. Als het dak verouderd is zijn reparaties vaak van tijdelijke duur. Stel, u heeft een nieuw dak laten maken door ons en hier ontstaat een lekkage, dan valt dit onder de garantie. Er ontstaat ook wel eens lekkage doordat de loodslabben verouderd zijn en uit het voegwerk van de gevel komen. Nadat we deze gerepareerd hebben geven we 15 jaar garantie. Kortom, afhankelijk van de werkzaamheden geven we passende garanties op maat.

ernstige schade plat dak

Kosten plat dak reparatie

Een plat dak reparatie kan uit verschillende werkzaamheden bestaan. Afhankelijk van de grootte van een lekkage, of de gebruikte materialen.

Type werkToelichtingPrijs inclusief BTW
Bitumen dakbedekking overlagen met 470k dakbedekking met leislag470k dakbedekking is dakbedekking zonder thermbanen. Deze is te overlagen voor kale bitumen dakbedekking.Vanaf € 40-80 per m2
Bitumen dakbedekking overlagen met SBS dakbedekkingSBS is een dakbedekking met thermbanen. Deze wordt over de dakbedekking overlaagd met leislag.Vanaf € 80 per m2
Gehele renovatie plat dak incl. afvoeren oude dakbedekkingComplete dakrenovatie van een plat dak uitvoeren.Vanaf € 150 per m2
Dak met dakisolatiePIR isolatieplaat aanbrengen van hard schuim. De daklaag bestaat hierbij uit een damp remmende folie, dakisolatie en 2-laags polyester dakbedekking systeem.Vanaf € 200 per m2
NoodreparatieEen tijdelijke oplossing om een daklekkage te stoppen.€ 125
LoodwerkLoodwerk aanbrengen op platte daken.Vanaf € 79,50 per strekkende meter

Wanneer is met spoed een plat dak reparatie nodig?

Als uw plat dak lekt dan is het belangrijk om meteen contact op te nemen. Eigenlijk is het altijd met spoed. Water vindt gemakkelijk zijn weg en gaat alle kanten op. Een plat dak lekkage kan ervoor zorgen dat het ander dakleer losmaakt en doordringt tot uw isolatie en dak hout. Het vocht wat uw huis vervolgens binnendringt kan schade veroorzaken. Schade die u liever voorkomt! Wij voeren in dat geval een noodreparatie uit, zodat de schade beperkt blijft.

bitumen dak onderhoud
Prev

Bitumen dak onderhoud

daklekkage oplossen
Next

Daklekkage oplossen: oorzaak & prijzen