Schoorsteen werkzaamheden

Schoorsteen werkzaamheden en renovatie

Oude schoorstenen zijn vaak slecht onderhouden: de voegen komen los en de bakstenen kunnen gaan scheuren. Ook kan de bovenplaat van een schoorsteen scheuren. De bovenplaat is een essentieel onderdeel van uw schoorsteen. Dit onderdeel zorgt er namelijk voor dat uw schoorsteen bij elkaar blijft. Als de bovenplaat gaat scheuren kan uw schoorsteen daadwerkelijk uit elkaar vallen. Dit wilt u natuurlijk voorkomen.

Onze services op het gebied van schoorsteenwerken en renovatie

 • Renovatie van uw schoorsteen.
 • Opnieuw opvoegen van een schoorsteen.
 • Schoonspuiten en impregneren van uw schoorsteen.
 • Schoorsteen inspecties uitvoeren.

Het loodwerk van de schoorsteen verdunt naar verloop van tijd. Door het missen van schoorsteenkappen kan vocht in de schoorsteen lopen. Dit kan ook uitmonden in houtrot aan de dakconstructie. Zo kunnen schimmels aan de binnen- en buitenzijde van het huis ontstaan.

Schade aan uw schoorsteen kunt u voorkomen door

 • Uw schoorsteen regelmatig opnieuw op te metselen oftewel opnieuw op te voegen.
 • Bij een (te) oude schoorsteen is afbreken en opnieuw opmetselen noodzakelijk.
 • Het plaatsen van schoorsteenkappen.

Een schoorsteen renovatie uitvoeren

Bij een schoorsteen renovatie zorgen we ervoor dat alle voegen uit uw schoorsteen worden gehakt of geslepen. Daarna wordt uw schoorsteen schoongeborsteld met een staalborstel of met een hogedrukreiniger. Vervolgens worden de voegen van uw schoorsteen weer opnieuw opgevoegd.

De loodflappen en loodloketten worden vervangen. Dit wordt tegenwoordig met een loodvernieuwer gedaan, echt lood wordt tegenwoordig amper nog gebruikt. Dit materiaal is veel flexibeler en heeft een mooiere uitstraling. Daarna wordt de bovenplaat opnieuw aangesmeerd door een trimsoft dakmortel. De dakmortel wordt vervolgens waterdicht gemaakt, zodat er geen water in kan lopen.

Tenslotte worden er kappen op de schoorsteen geplaatst tegen regeninslag en vogels. Verder wordt de schoorsteen nog eens in zijn geheel geïmpregneerd zodat de voegen en stenen een waterafstotende laag krijgen. Bij het impregneren wordt een vloeistof op de schoorsteen gespoten dat de voegen en stenen waterafstotend maakt.

Hoe gaan wij te werk?

 • Een van onze vakmannen komt uw vraag op locatie bekijken en bespreekt de wensen.
 • We maken een fotorapport om te bekijken in wat voor status of schoorsteen zich bevindt.
 • Constateren wij dat een renovatie noodzakelijk is, dan maken we voor u een vrijblijvende offerte.
 • Na uw akkoord gaan onze vakmannen aan de slag.

Vraag gratis een inspectie aan

Geheel vrijblijvend kunnen we een schoorsteen inspectie voor u uitvoeren. Wij bekijken tijdens een inspectie de loodflappen van uw schoorsteen en of deze geen scheuren vertonen. We controleren het voegwerk en de bovenplaat. Ook controleren we waar uw schoorsteen op is aangesloten. Als uw schoorsteen op een pannen dak is aangesloten dan kijken we de pannen onder de loodflappen na. Is het platte dakbedekking dan rondom de kanten van de bitumen dakbedekking of alles in orde is. Zo zorgen we ervoor dat de schoorsteen en omringde dakbedekking weer top in orde is.

Kies voor Dakservice Kolen

Dakservice Kolen is de specialist op het gebied van schoorsteen werken. We pakken de schoorsteen in zijn geheel altijd goed aan. Een grondig en eerlijk advies vinden wij belangrijk. Is het onderhouden/bijwerken van uw schoorsteen noodzakelijk? Of is het kostentechnisch interessanter als u kiest voor een schoorsteen renovatie?

Het kan nodig zijn om de loodflappen, de voegen, de keramische potjes, de bovenplaat, de stenen te vervangen, te repareren of te onderhouden. Dit zijn allemaal dingen die onderhoud nodig kunnen hebben.

Bij een schoorsteen renovatie gaan we vanzelfsprekend veilig en verantwoord te werk. Bij schoorsteenwerkzaamheden bekijken we eerst de benodigde werkzaamheden. Afhankelijk van uw dak en huis bouwen we een stijger op of gebruiken we een hoogwerker. Ook zekeren we ons aan dakranden, zodat we veilig en verantwoord te werk kunnen gaan. Meestal is een schoorsteen renovatie zonder al te ingrijpende veiligheidsmaatregelen prima uit te voeren.

Goed onderhoud van uw schoorsteen is belangrijk

 • Zo voorkomt u lekkages.
 • Systemen kunnen los gaan zitten of uit elkaar vallen.
 • U bespaart kosten op de lange termijn.

Op schoorsteen renovaties verlenen wij 15 jaar garantie. Wij denken graag met u mee hoe we uw schoorsteen reparatie of renovatie zo goed mogelijk kunnen plannen. Een goed en eerlijk advies kunt u vanzelfsprekend op rekenen. Met vakmannen door het hele land kunnen we schoorsteenwerken efficiënt en tegen een scherp tarief voor u uitvoeren. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Lees meer