Platte daken

Een veel voorkomende soort dakbedekking is bitumen dakbedekking. De meeste platte daken in Nederland worden voorzien met deze bedekking. Bitumen is een aardolieproduct dat overblijft nadat benzine of diesel uit de aardolie is gehaald. De bitumen dakbedekking is in verschillende soorten te verkrijgen. Dakservice Kolen werkt altijd met A-merken, zoals IKO Bitumen. IKO Bitumen heeft een aantal eigenschappen, waardoor het goed gebruikt kan worden als dakbedekking:

  • Eenvoudig te verwerken (flexibel)
  • Hecht goed aan bitumenondergrond
  • Waterdicht op zeer lange termijn.

Het is vaak al te laat als u erachter komt dat uw bitumen dakbedekking vervangen moet worden. Dit is namelijk vaak na een hevige regenval als er een lekkage ontstaat. Het is natuurlijk logisch dat u ervoor kiest om snel de lekkage te laten repareren. Echter, als het een oud dak betreft, kan dit weggegooid geld zijn. Het probleem ligt vaak dieper dan enkel een lekkage. Vaak is een dergelijke lekkage bij een oud dak een teken dat de dakbedekking aan vervanging toe is.

Dakservice kolen kiest graag voor een duurzame oplossing.

Dit kost in eerste opzicht meer dan een snelle reparatie. Het voordeel is echter dat het zich op termijn weer terugverdient. aat een specialist beoordelen of een complete vernieuwing van uw bitumen dak niet beter is om grotere problemen te voorkomen. Ook kunt u ons inschakelen om uw dakbedekking periodiek te laten inspecteren om dergelijke problemen in de toekomst te voorkomen. Ook het onderhoud laat u aan onze ervaren handen over. Bovendien kunnen wij een dakinspectie uitvoeren.