Bij een dakrenovatie nemen onze vakmannen uw gehele dak onder de loep. Pannen dak of plat dak, maakt niet uit. Afhankelijk van het type dak en de onderhoudsstaat stemmen we onze werkzaamheden af. Voor een dakrenovatie kunt u vertrouwen op Dakservice Kolen.

Kosten van een nieuw dak

De kosten van een nieuw dak hangen af van het soort nieuw dak dat u wilt laten leggen. Heeft u een bitumen plat dak of een pannen dak?

Een bitumen plat dak vernieuwen kan op 2 manieren: door het branden van een nieuwe toplaag bitumen dakbedekking, of een complete dak renovatie.

Wordt er een nieuwe toplaag dakbedekking geplaatst, dan bedragen de kosten voor een nieuw dak tussen de 40 – 60 euro voor een plat dak van minimaal 20 vierkante meter (m2).

Tijdens een dakinspectie kunnen we kijken welke optie het best past bij uw dak en uw wensen.

Complete dakrenovatie voor platte daken

Wij voeren dakrenovaties uit als er niet meer over de bestaande dakbedekking heen gebrand kan worden. Bij een complete dak renovatie verwijderen we alle dakbedekking tot aan het hout of beton. Vervolgens bouwen we dit weer op met een 2-laags bitumen dakbedekking systeem.

Dit systeem heeft een polyester onderlaag van 2.2 mm en wordt vastgeschroefd met druk verdeelplaatjes. Tot slot branden we een nieuwe toplaag bitumen dakbedekking overheen en werken we het af met nieuwe afwerk stroken die we tijdens de reparatie op maat kunnen maken.

De kosten van een dakrenovatie bedragen tussen de 100 – 150 euro per vierkante meter (m2).

Complete dakrenovatie voor pannen daken

Bij een renovatie pannendak zijn de kosten verschillend. De kosten van een dakrenovatie voor pannen daken zijn onder andere afhankelijk van het type pan.

Bij een standaard type dakpan varieren de kosten tussen 80 - 150 per vierkante meter (m2). Met dak isolatie kunnen de kosten oplopen naar 250 euro per vierkante meter (m2).

Deze prijs is variabel, want het is ook afhankelijk van het type dakisolatie dat gebruikt wordt.

Bij een dakrenovatie voor pannen daken gaan we als volgt te werk

  • We verwijderen eerst alle dakpannen, panlatten en tengels.
  • Daarna wordt het dakbeschot (houtwerk) gecontroleerd en eventueel vervangen.
  • Vervolgens kan er gekozen worden om een meerlaagse dakisolatie folie aan te brengen.
  • Nieuwe dak panlatten en tengels worden vervangen.
  • Nieuwe dakpannen worden gelegd.

Dakisolatie plat dak

Omdat onze vakmannen meer dan 12.000 m2 aan daken isoleren kunnen we een subsidie voor dakisolatie aanvragen. Denk hierbij aan speciale groendaken, maar ook een subsidie voor vogeloverlast voor platte daken.

Bij pannen daken gebruiken we meerlaagse dakfolie. Deze dakfolie zorgt ervoor dat het dak helemaal van buiten af geisoleerd is. De voordelen van deze dakfolie zijn dat er geen aanpassingen aan het dak, dakgoten en schoorstenen nodig zijn. Ook gebeurt het aanbrengen van deze folie zonder ophoging van en aanpassingen aan de nokpannen.

De kosten van het aanbrengen van deze meerlaagse dakfolie varieren tussen de 100 euro en de 250 euro per vierkante meter (m2).

Bij een dakrenovatie voor pannendaken kunt u ook kiezen om een dampdoorlatende folie aan te brengen onder de dakpannen. Deze folie kan onder zowel nieuwe pannen als bestaande dakpannen worden aangebracht.

Dampdoorlatende folie beschermt het dakbeschot en zorgt ervoor dat geen vocht meer binnen komt. Dampdoorlatende folie heeft een hoge dampdoorlatendheid. Het dak kan wel blijven ventileren. Damp doorlatende folie wordt tegenwoordig veel gebruikt bij nieuwbouw projecten en renovatie projecten die wij voor klanten mogen uitvoeren.